Login FormaObjavljeno
04.08.2019
Medijska promocija kluba i letilišta

Želja i ljubav su krila za velika djela, a Raj je mjesto gdje ostvaruješ svoje snove.
Još jednom ljetnjom reportažom smo probali opisati naš sport, letilište i približiti čime se to Adriafly bavi.


Nadamo se da će naš neprekidan trud otključati nove mogućnosti za letenje u Herceg Novom.
 


Objavljeno
17.06.2019
Odličan Paraglajding Dan !


 

Da je paraglajding jedan od najatraktivnijih doživljaja, u otkrivanju ljepote Boke kotorske i njenog zaleđa, a klub Adriafly ozbiljan promoter avanturističkog turizma u svom gradu, potvrdilo se i juče na III „Paraglajding danu”. Uz 5 tandem pilota, koji su cijelog dana besplatno letjeli sa turistima i građanima Novoga, u „Paraglajding danu“ je učestvovalo i 15 solo pilota iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rusije.

Više puta odlagan, zbog loše meteo situacije tokom maja, događaj je uspješno održan u praktično ljetnim uslovima. Rekli bi smo premirnim, jer određena jačina vjetra nam pogoduje za lakši uzlet.

  

Dan je otpočeo okupljanjem i sigurnosnim brifingom na oficijelnom sletištu u Kutskom polju-Zelenika, a zatim najavom kontroli letenja aerodroma Tivat i brifingom na poletištu. Sve se odvijalo u besprekornom redu, a letjelo se sve do kasnih popodnevnih sati, tako da je ovog puta priliku da polete u tandemu uspjelo da iskoristi 20 prijavljenih građana. Kao i do sada, interesovanje uvijek nadilazi mogućnosti realizacije u jednom danu, ali naš klub je otvoren za dogovor, ne samo ovom prilikom, već i tokom čitave godine.

 

 

 

Paraglajding dan smo iskoristili za dodatno predstavljanje novoizgrađenog vidikovca na poletištu „Dizdarica“, kao i najnovijih radova koji su izvedeni radi poboljšavanja uslova i sigurnosti. Vidikovac na platformi, je otvoren za sve građane, ima obezbijeđen sopstveni free WIFI. 
Nakon uspješnog letačkog dana uslijedilo je druženje pilota i građana na sletištu.

 

Osim Paraglajding saveza Crne Gore, podršku su nam pružili: Turistička organizacija Herceg Novi, Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Planinarski klub Subra i „Aeroklub Trebinje“. Iako nisu trebali intervenisati, tim Službe Zaštite i Spašavanja Herceg Novi je cijelog dana bio uz nas.

Hvala svima !

Slike sa Paraglajding Dana mozete pogledati OVDJE.

A za društvo kod "svog stola" se mora dodati i ovo: "Tooo Kliso !"Objavljeno
13.06.2019
U SUBOTU TREĆE IZDANJE PARAGLAJDING DANA


U subotu, 15. juna u hercegnovskom zaleđu održaće se III Paraglajding dan. Organizatori ovog popularnog događaja su Paraglajding savez Crne Gore i hercegnovski Paraglajding klub Adriafly, a uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi, Opštine Herceg Novi, Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, te pomoć planinarskog kluba „Subra“.

 

Kako se radi o promotivnom događaju, uz solo pilote, u većem broju će biti prisutni i tandem piloti, tako da će ovom prilikom dio onih koji žele da na bezbjedan način okuse čari paraglajdinga imati mogućnost leta sa iskusnim pilotima.
Prijave se vrše na telefon/viber (Agencija za razvoj i zaštitu Orjena): 067 933-993 zaključno sa petkom, 14. jun, do 17h Broj mjesta je ograničen!
Okupljanje je zakazano na poletištu „Dizdarica“, iznad sela Žlijebi, za 10 sati, kada će biti održan uvodni brifing, a zatim će krenuti i letovi (ako vremenski uslovi budu povoljni), koji za cilj imaju obezbijeđeni prostor u Kutskom polju.

 

Poletište „Dizdarica“ je prvo registrovano letiliste u CG, a nalazi se na atraktivnoj lokaciji u zaleđu Herceg Novog, na 900 m nadmorske visine, pod Radoštakom. Reporteri najčitanijeg svjetskog magazina "Parapente Mag", su u broju 141ovog magazina, opisali poletište kao najbolje na Jadranu, a uz konstataciju da je u Crnoj Gori paraglajding krenuo naprijed.
Zbog povoljnih klimatskih uslova, dobro uređenog i registrovanog terena, jednostavnog retransporta i velike nadmorske visine ovo letilište privlači sve više zaljubljenika u paraglajding, kao drugih, koji to žele da probaju. Običan let ovdje traje 20 minuta, ali u idealnim uslovima može da se protegne i do 5 sati! Zato se nije za čuditi da zaljubljenici paraglajdinga dolaze i iz udaljenijih krajeva da bi baš ovdje letjeli.


Live kamera Poletište

appi

Turisticka Organizacija Herceg Novi